Provensálská pomazánka
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
 - 500gramůCuketa
 - 20gramůCukr krupice
 - 1decilitrVíno bílé
 - 1kusHřebíček
 - 1špetkaTymián sušený
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5kusCitrony
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
84 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, posypeme cukrem, osolíme a opepříme. Přidáme hřebíček, tymián, podlijeme vínem a podusíme.
 - 2Do podušeného přidáme omytou a nastrouhanou cuketu, zalijeme šťávou z půlky citronu a dusíme, až cuketa zcela změkne.
 - 3Podáváme s chlebem nebo se slaným pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.