Recept

Úhoř dušený s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8762

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
1 polévková lžíce Fenykl obecný
300 g Fenykl sladký - hlíza
5 polévková lžíce Ocet Sherry
7 polévková lžíce Olej sezamový
200 g Pastinák
1 špetka Pepř cayenský
0,5 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
200 ml Vývar rybí
50 g Zázvor nakládaný
800 g Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
4% Sacharidy 16 g
58% Tuky 43 g
66% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Úhoř dušený s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, ochutíme solí a necháme 5-8min odpočinout.

2

Zázvor necháme okapat na sítě, fenykl a pastinák očistíme a nakrájíme na kousky.

3

Ve woku rozpálíme olej, vložíme úhoře a cca 5min orestujeme. Poté přidáme zázvor, pastinák, fenykl a fenyklová semena a za stálého míchání opékáme cca 3-4min.

4

Ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a na mírném ohni 6-8min podusíme.

5

Dušeného úhoře rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky petrželky, strouhanou citronovou kůrou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept