Cuketový bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový bramborák
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8784 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 166,4mg |
Draslík | 861,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 441,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cuketa, Kmín drcený, Majoránka, Salám jemný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketový bramborák postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory a cukety nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme. |
2 | Potom přidáme rozšlehaná vejce, jemně nakrájený salám, utřený česnek a koření. Tekuté těsto osolíme a opepříme. |
3 | Na rozpáleném tuku tvoříme pomocí naběračky placičky a pečeme je po obou stranách. |
Velmi chutný bramborák. S cuketou je to příjemně odlehčená varianta. Jakmile doma zavoní, budou vám ho brát z pod ruky.
Velmi chutný bramborák. S cuketou je to příjemně odlehčená varianta. Jakmile doma zavoní, budou vám ho brát z pod ruky.