Recept

Kulajda s křepelčími vajíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8816

Ingredience

2 ks Bobkový list
250 g Brambory
1 hrst Houby sušené
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
10 ks Pepř černý celý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce křepelčí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
21% Sacharidy 76 g
47% Tuky 35 g
7% Sodík 141 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kulajda s křepelčími vajíčky postup přípravy receptu:

1

Houby necháme namáčet ve vodě.

2

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a za stálého šlehání metličkou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme koření. Zvolna asi 30min povaříme.

3

Poté vložíme oloupané brambory nakrájené na kostky, ochutíme solí, přidáme scezené houby a vaříme téměř doměkka.

4

Na závěr vmícháme najemno nasekaný kopr, smetanu a krátce povaříme.

5

Bobkový list a kuličky koření vyjmeme, polévku dochutíme octem a solí, přidáme vejce a dozdobíme koprem.

6

Vejce uvaříme tak, že je opatrně vyklepneme do vroucí vody s kapkou octa, vaříme 2min, opatrně vyjmeme a ponoříme do studené vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept