Jablka v županu se skořicovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v županu se skořicovou pěnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8818 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
20 ks | Jablka |
240 g | Listové těsto |
10 g | Skořice mletá |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 305,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v županu se skořicovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Jablíčka zabalíme do listového těsta a pečeme cca 10-12min v troubě předehřáté na 180C. |
2 | Mezitím připravíme skořicovou pěnu tak, že smícháme víno se žloutky, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přidáme smetanu a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustá pěna. |
3 | Upečená jablíčka posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme skořicovou pěnou a ihned podáváme. |