Recept

Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8825

Ingredience

Zálivka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Máta
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou
1 polévková lžíce Balsamico ocet
8 ks Jehněčí kotlety
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 435kJ
3% Sacharidy 10 g
57% Tuky 43 g
12% Sodík 246 mg
69% Bílkoviny 39 g

Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme.

2

Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby dostala oblý tvar, provrtáme nožem a otvorem prostrčíme větvičku rozmarýnu. Tím kotletu zajistíme. Potřeme z obou stran marinádou smíchanou z prolisovaného česneku, pepře, octa a oleje. Zakryté necháme 30min odpočinout v lednici.

3

Na zálivku smícháme hořčici s mátou a citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hustá zálivka. Ochutíme solí a pepřem.

4

Maso grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně pro středně propečené, nebo 5min pro dobře propečené maso.

5

Na závěr ochutíme solí, pepřem, přelijeme zálivkou a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept