Jednoduchý recept

Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí 5 1
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8828

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
4 polévková lžíce Kečup
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet jablečný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Tabasco
500 g Vepřové maso libové
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
7% Sacharidy 25 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 38 mg
42% Bílkoviny 24 g

Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.

2

Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.

3

Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.

4

Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.

5

Podáváme teplé se zbylou polevou.

Poznámka

Tabasco můžeme nahradit jinou ostrou omáčkou, med nahradíme cukrem. Při přípravě v troubě předehřejeme horní gril a grilujeme cca 3min po každé straně.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept