Španělská cibulová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská cibulová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 885 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 37,5mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělská cibulová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, které zpěníme na oleji. Zalijeme vývarem z kostky masoxu, opepříme, okyselíme, osolíme a ještě chvíli povaříme. |
2 | Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme malé topinky (nebo můžeme nasucho v topinkovači), které položíme na talíře a zalijeme polévkou. |
3 | Topinky v polévce změknou a krájí se lžící. |