Recept

Štika na víně po vídeňsku

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8850

Ingredience

4 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej stolní
1,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
750 g Rajčata
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
3 špetka Tymián sušený
1 stroužek Česnek
1 kg Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 862kJ
5% Sacharidy 18 g
35% Tuky 26 g
31% Sodík 624 mg
65% Bílkoviny 37 g

Štika na víně po vídeňsku postup přípravy receptu:

1

Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.

2

Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.

3

Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.

4

Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.

5

Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.

6

Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept