Rozmarýnová křepelka s česnekem

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
115 mg
Cukr
71 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.
  • 2
    Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.
  • 3
    Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.
  • 4
    Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.