Jednoduchý recept

Bylinková jarní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8860

Ingredience

3 hrst Bylinky čerstvé - svazek
500 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
20 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 482kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 28 g
20% Sodík 406 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bylinková jarní postup přípravy receptu:

1

Bylinky omyjeme a nasekáme najemno, krátce osmahneme na tuku. Zalijeme vývarem a 5 minut povaříme. Zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Prohřejeme. Hotovou polévku osolíme a posypeme pažitkou a petrželkou.

2

Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky.

Poznámka

Jarní bylinky: řepíček, mladé jahodové a fialkové listí, špenát, mladé kopřivy, cibulka s natí, pažitka, petrželka. Vývar může být i z masoxu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept