Telecí řízky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky z mletého masa
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8872 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 508kJ
0% Sacharidy 0 g
9% Tuky 6 g
8% Sodík 166 mg
27% Bílkoviny 15 g
Uhlovodany | 128,8mg |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 243,5mg |
Vláknina | 105,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso umeleme, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, polovinu másla a vše spojíme. |
2 | Ze vzniklé hmoty utvoříme malé placičky a na pánvi je opékáme asi 3 minuty na každé straně. Na hotové řízky poklademe kousky másla. |