Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8879 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Křepelka |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sirup Monin - granátové jablko |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 250,1mg |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 713,0mg |
Vláknina | 305,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křepelka, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sirup Monin - granátové jablko mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skořicová křepelka s omáčkou z granátových jablek postup přípravy receptu:
1 | Křepelky rozlomíme a vždy dvě položíme řeznou stranou dolů a stlačíme naplocho. Křídly a psíčky obou vedeme vodorovně špíz, dalším propíchneme stehna. |
2 | Skořici smícháme s granátovým sirupem a vzniklou směsí maso důkladně potřeme. Zakryté fólií necháme půl hodiny odpočinout v lednici. |
3 | Poté vyjmeme, necháme ohřát na pokojovou teplotu, pokapeme olejem a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kostmi dolů 8min, pak otočíme a opékáme dalších 5min. |
4 | Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké. |