Jednoduchý recept

Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8890

Ingredience

10 ks Bazalka
500 g Dýně
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
6 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 605kJ
4% Sacharidy 13 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 63 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme salsu.

2

Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.

3

Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.

4

Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.

5

Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.

6

Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.

7

Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě

8

Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Poznámka

Bazalkovou salsu můžeme připravit den předem, uchováme v lednici. Podáváme při pokojové teplotě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept