Jednoduchý recept

Hrachová polévka s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 89

Ingredience

200 g Hrách loupaný
0,3 g Majoránka
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 g Pepř černý mletý
13,3 g Polévkové koření
13,3 g Sůl
66,6 g Tuk
400 g Vepřový bok uzený
1,5 l Voda pitná
13,3 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 005kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
54% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Hrachová polévka s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.

2

Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.

3

Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.

4

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.

5

Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.

6

Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

Poznámka

Voda pitná: na namočení a uvaření hrachu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept