Hrachová polévka s uzeným bůčkem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
  • 2
    Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
  • 3
    Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.
  • 5
    Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.