Jednoduchý recept

Knedlíčky s krabím masem a tofu

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 8902

Ingredience

2 polévková lžíce Cibule - nať
1 polévková lžíce Cukr krupice
115 g Krabí maso mražené
2 polévková lžíce Mouka rýžová
50 ml Olej rostlinný
5 kávová lžička Omáčka sójová
115 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý
55 g Ředkev

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
5% Sacharidy 17 g
25% Tuky 19 g
43% Sodík 851 mg
21% Bílkoviny 12 g

Knedlíčky s krabím masem a tofu postup přípravy receptu:

1

Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto.

2

Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky.

3

Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev.

Poznámka

Takto připravené knedlíčky jsou oblíbená příloha při japonských hostinách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept