Recept

Švetková omáčka se zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8918

Ingredience

2 ks Badyán
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej chilli
1 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
1 špetka Sůl
300 ml Vývar rybí
1 ks Zázvor celý
3 stroužek Česnek
100 g Šalotka
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 432kJ
5% Sacharidy 19 g
1% Tuky 1 g
15% Sodík 301 mg
7% Bílkoviny 4 g

Švetková omáčka se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném chilli oleji orestujeme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidáme na kousky nakrájené švestky a podusíme.

2

Zalijeme vývarem a sójovou omáčkou, přidáme badyán a vaříme do zhoustnutí.

3

Badyán vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a osladíme.

4

Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke kaprovi.

Poznámka

Použijeme cca 2,5cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept