Piškotová omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8921 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 535,5mg |
Draslík | 117,0mg |
Vláknina | 189,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Piškotová omeleta postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr s vanilkovým cukrem a žloutky. Nakonec lehce přimícháme mouku. |
2 | Z těsta pečeme 2 menší omelety, obrátíme a dopečeme na druhé straně. |
3 | Hotovou omeletu naplníme čerstvým ovocem a ozdobíme ušlehanou smetanou. |