Recept

Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8935

Ingredience

Maso
2 kg Jehněčí kýta
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
3 polévková lžíce Tymián sušený
Máslo
250 g Máslo čerstvé
100 g Olivy černé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,570 kcal
Kilojoule 6 570kJ
1% Sacharidy 4 g
174% Tuky 130 g
63% Sodík 1 g
164% Bílkoviny 92 g

Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce.

2

Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce.

3

Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso.

4

Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami.

5

Podáváme horké.

Poznámka

Máslo mezi použitím uchováme v lednici. Při přípravě uvnitř rozpálíme grilovací pánev a maso pečeme 5min po každé straně pro středně propečené, nebo 8min pro dobře propečené. Příprava 25min + doba ztuhnutí másla

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept