Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
2 kg | Jehněčí kýta |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 polévková lžíce | Tymián sušený |
Máslo | |
250 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 405,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Sůl, Tymián sušený, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce. |
2 | Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce. |
3 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso. |
4 | Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami. |
5 | Podáváme horké. |
Poznámka
Máslo mezi použitím uchováme v lednici. Při přípravě uvnitř rozpálíme grilovací pánev a maso pečeme 5min po každé straně pro středně propečené, nebo 8min pro dobře propečené. Příprava 25min + doba ztuhnutí másla