Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 8938

Ingredience

1 ks Cibule
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Martell cognac
125 ml Mléko polotučné
100 g Moravské uzené maso
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paštikové koření
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí plec
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 333kJ
1% Sacharidy 5 g
96% Tuky 72 g
37% Sodík 742 mg
149% Bílkoviny 84 g

Galantina z kuřete I postup přípravy receptu:

1

V malém množství osolené vody spolu se zeleninou a cibulí uvaříme do měkka rozčtvrcené kuře. Uvařené kuře vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a bílé maso nakrájíme na malé kostky. Stejně nakrájíme uzené maso a polovinu slaniny.

2

Zbytek slaniny spolu s kůží a syrové maso dvakrát umeleme. Bude tak jemnější.

3

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem a vymícháme na hustší kaši. Do kaše vmícháme umleté maso, přidáme vejce ušlehaná do pěny, paštikové koření, muškátový květ, koňak a na kostičky nakrájené maso.

4

Zavírací pudinkovou formu vymastíme, směs do ní vložíme do 3/4 výšky a uvaříme ve vodní lázni zhruba 1,5 hodiny.

5

Uvařenou galantinu necháme do příštího dne vychladnout.

6

Galantinu podáváme studenou s toasty nebo bílým pečivem.

Poznámka

Namísto telecího masa můžeme použít maso vepřové. Pokud nemáme koňak, můžeme jej zaměnit s jiným jemným destilátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept