Recept

Galantina z většího kuřete II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8939

Ingredience

250 g Játra telecí
1500 g Kuře
2 ks Lanýž
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
300 g Telecí plec
200 g Vepřový jazyk uzený
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,269 kcal
Kilojoule 5 309kJ
1% Sacharidy 4 g
116% Tuky 87 g
65% Sodík 1 g
197% Bílkoviny 111 g

Galantina z většího kuřete II postup přípravy receptu:

1

Příprava nádivky :

2

Slaninu nakrájíme na kousky, podusíme na ni cibuli a žampióny.

3

Umeleme telecí maso, játra a podušené žampióny. Do směsi přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně, osolíme, okořeníme. Rovněž přidáme uzený jazyk nakrájený na kostičky a lanýže. Směs řádně rozmícháme.

4

Na zádech rozstřihneme kuře a opatrně nožem oddělujeme maso od kosti. Zároveň vyjmeme vcelku vnitřnosti. Plát masa získaný vykostěním kuřete naplníme nádivkou, sbalíme do tvaru válce a sešijeme po celé délce. Válec následně do plátěného ubrousku, převážeme motouzem a konce pevně zavážeme.

5

Galantinu vložíme do vývaru z kostí a při teplotě 75° udržujeme zhruba 2 hodiny. Uvařenou galantinu necháme ve vývaru vychladnout do druhého dne.

6

Druhý den galantinu vybalíme.

7

Galantinu podáváme studenou a na stejné plátky nakrájenou.

Poznámka

Namísto telecího masa můžeme použít maso vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept