Jednoduchý recept

Žemlové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8945

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 387kJ
16% Sacharidy 59 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 78 mg
20% Bílkoviny 12 g

Žemlové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Zatvrdlé žemle nakrájíme na kostičky a necháme je trochu oschnout. Asi 1 hodinu před vařením je polijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a solí a lehce zamícháme. Nakonec přidáme hrubou mouku.

2

Z těsta tvoříme kulaté knedlíky, zaváříme je do osolené vody a vaříme asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept