Vepřové kotlety se zelím a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se zelím a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vepřové kotlety |
250 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 710,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety se zelím a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, osolené a naklepané kotlety a opečeme je na obou stranách. |
2 | Potom přisypeme papriku, podlijeme a dusíme do poloměkka. Přidáme zelí, osolíme a když kotlety změknou, zalijeme je smetanou smíchanou s moukou. Nakonec ještě krátce povaříme. |
3 | Podáváme s houskovými knedlíky nebo s chlebem. |