Tuňák opékaný na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák opékaný na rožni
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Sůl |
750 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 130kJ
0% Sacharidy 0 g
12% Tuky 9 g
9% Sodík 170 mg
78% Bílkoviny 44 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 472,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.

Tuňák opékaný na rožni postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1cm a osolíme je. |
2 | Maso opékáme na rožni, až se oddělí od kostí. Podáváme s různými majonézovými omáčkami a zdobíme kolečky citronu. |
3 | Vhodnou přílohou je chléb. |