Sázená vejce gratinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce gratinovaná
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8967 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 149,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sázená vejce gratinovaná postup přípravy receptu:
1 | Ohnivzdornou mísu vymastíme polovinou másla, posypeme polovinou nastrouhaného sýru a vložíme do trouby. |
2 | Po chvíli přilijeme kyselou smetanu a na sýr rozklepneme vejce tak, aby žloutek zůstal uprostřed. Osolíme, posypeme sýrem, zakapeme máslem a dáme do trouby opéci, aby žloutek zůstal polotekutý. |
Vynikající