Vejce v kelímcích se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v kelímcích se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8970 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 254,6mg |
Draslík | 901,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce v kelímcích se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, osolíme a podusíme. |
2 | Na dno každého zapékacího kelímku vložíme čtvrtinu žampionů, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Povrch zakapeme máslem a ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8-10 minut. |
Žampiony chutnají celé rodině takže musíme určitě vyzkoušet
Houby máme moc rádi,díky za recept