Vařená majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená majonéza
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8976 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Olej stolní |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 384,4mg |
Draslík | 105,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařená majonéza postup přípravy receptu:
1 | Mléko, olej, žloutek, solamyl a sůl šleháme metlou na ohni do zhoustnutí. Potom vložíme nádobu do studené vody a občas zamícháme. |
2 | Nakonec do majonézy přidáme citronovou šťávu, hořčici a podle potřeby trochu oleje. |
3 | Používáme do bramborových salátů. |