Kapustové knedlíčky do polévky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové knedlíčky do polévky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8983 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,3 ks | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 500kJ
2% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 110 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 70,3mg |
Draslík | 304,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustové knedlíčky do polévky postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se žloutkem a přidáme nasekanou vařenou kapustu, sůl, pevný sníh a strouhanku. |
2 | Z těsta tvoříme malé knedlíčky, vložíme je do polévky a vaříme asi 5 minut. |
Poznámka
Kapustu předem uvaříme.