Vařený květák s kečupem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený květák s kečupem a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8996 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Kečup |
1 ks | Květák |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 747,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený květák s kečupem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky. |
2 | Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo. |
3 | Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |
Vařený květák s kečupem a sýrem je lehoučkou variantou oběda nebo večeře. A i když ho zakápnete máslem a kečupem je vážně skvělý. Jsou k němu dobré vařené brambory, které jídlu dodají šmrnc. Květáček jsem vám nafotila bez brambor, aby mezi nimi moc nezanikl a doporučuji tento recept zkusit. Je to mňamka.