Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 904

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Pšeničná krupice
50 g Sýr Brynza
300 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
6% Sacharidy 20 g
38% Tuky 28 g
16% Sodík 313 mg
58% Bílkoviny 32 g

Špenátové halušky postup přípravy receptu:

1

Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.

2

Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.

3

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept