Španělská omáčka s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská omáčka s olivami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9046 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
200 g | Majolka |
10 ks | Olivy nakládané |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
183% Kalorie 3,613 kcal
Kilojoule 15 116kJ
19% Sacharidy 69 g
513% Tuky 385 g
1117% Sodík 22 g
36% Bílkoviny 20 g
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 400,0mg |
Draslík | 786,5mg |
Vláknina | 104g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,1mg |
Vitamín E | 54,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Feferony, Olivy nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Španělská omáčka s olivami postup přípravy receptu:
1 | Majolku rozmícháme s citronovou šťávou, přidáme jemně nakrájené olivy a feferonky. Necháme asi 30 minut uležet. |
2 | Omáčku podáváme k masům nebo vařeným vejcím. |