Masový závin s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masový závin s játry
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 443kJ
0% Sacharidy 1 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 184 mg
30% Bílkoviny 17 g
Uhlovodany | 726,3mg |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 231,2mg |
Vláknina | 125,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Masový závin s játry postup přípravy receptu:
1 | Z omytého masa ukrojíme větší plát, naklepeme jej a osolíme. |
2 | Maso naplníme jemně nakrájenými syrovými játry a šunkou. Dobře zabalíme. |
3 | Závin upečeme a ještě horký nakrájíme na plátky. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou. |