Rajčata v závěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata v závěji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9086 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 394,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata v závěji postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata příčně rozkrojíme, vydlabeme a osolíme. |
2 | Z mouky a mléka uvaříme hustší bešamel, osolíme a přidáme nastrouhaný sýr a žloutek. Nakonec vmícháme sníh z bílku. |
3 | Směsí naplníme půlky rajčat, dáme do vymazané zapékací mísy, pokapeme máslem a podlijeme vodou. |
4 | Pokrm zapečeme v troubě. |