Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Protivínská roštěná 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9111

Ingredience

100 g Cibule
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1,5 dl Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
4 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 602kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 214 mg
40% Bílkoviny 22 g

Protivínská roštěná postup přípravy receptu:

1

Naklepeme naporcované roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme a okořeníme. Opečeme zprudka po obou stranách asi v jedné třetině rozpáleného sádla.

2

Nakrájíme nadrobno cibuli a osmažíme dozlata ve zbylém sádle.

3

Podlijeme, přidáme opečené roštěnky, zbylý tuk se šťávou z opečených roštěnek a necháme dusit pod pokličkou do změknutí masa.

4

Pak roštěnky vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem, promícháme a zvolna povaříme.

5

Ke konci přilijeme pivo, převaříme a přecedíme omáčku.

6

Do procezené omáčky vložíme roštěnky a krátce necháme lehce přejít varem.

7

Podáváme s knedlíkem či rýží.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Protivínská roštěná
Šťáva s pivem byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept