Švédský závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédský závitek
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mléko kefírové |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 367,0mg |
Vláknina | 315,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švédský závitek postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a osolíme. |
2 | Každý plátek naplníme šunkou a sýrem. Zabalíme do čtverečku, nasuchu opečeme, podlijeme a dusíme. |
3 | Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme. |
4 | Nakonec přilijeme kyselé mléko a přidáme kousek másla. |