Jednoduchý recept

Kuře pečené v alobalu

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře pečené v alobalu 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9135

Ingredience

500 g Kuře
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 556kJ
0% Sacharidy 0 g
61% Tuky 46 g
18% Sodík 369 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kuře pečené v alobalu postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné kuře osolíme a vložíme do máslem vymazaného alobalu.

2

Alobal dobře uzavřeme a dáme péci na mřížku do trouby asi na 30 minut.

3

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuře pečené v alobalu
Raději než celé kuře peču v alobalu kuřecí čtvrtky. Tím je každá porce zabalená zvlášť a každý dostane jeden balíček. Tento typ přípravy je fajn hlavně pro chataře a chalupáře, obejdou se bez nádobí. Balíčky nejsou třeba v troubě hlídat, ale peču je déle než 30 minut, záleží na velikosti. Můžou se dát i na plech. Bez použití koření vynikne přírodní chuť použitých surovin, maso je hezky šťavnaté. Za sebe můžu jen doporučit, podávat se může nejen s doporučovanou bramborovou kaší , ale třeba jen s chlebem nebo jiným pečivem. Alobal doporučuji použít hrubší a dobře ho potřít máslem, jinak se kuře na něj přilepí. Kdo by potřeboval jen jednu nebo dvě porce, tak může k pečení použít remosku. Palec nahoru.blinksmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept