Filé dušené se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé dušené se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
300 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Jogurt bílý |
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé dušené se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Osušené porce filé osolíme a vložíme do vymazané zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem, přelijeme jogurtem (nebo kyselou smetanou) a dáme dusit do trouby. |
2 | Do šťávy přidáme citronovou šťávu a podle potřeby rozředíme trochou vody. |
3 | Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. |