Jednoduchý recept

Jemné brambory

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jemné brambory 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9151
Kategorie: Přílohy

Ingredience

400 g Brambory
20 g Máslo čerstvé
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 798kJ
7% Sacharidy 25 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 220 mg
9% Bílkoviny 5 g
Jemné brambory

Jemné brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostky a krátce je ovaříme v osolené vodě. Scedíme je a přendáme do kastrolu.

2

Brambory podlijeme vařící vodou a přidáme kousek másla. Dusíme doměkka tak, aby se voda zcela vydusila.

3

Při podávání zdobíme brambory snítkou petrželky.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jemné brambory
Jemné brambory jsem použila jako přílohu ke špízům, které jsem dnes také připravila k obědu. Brambory se uvařily rychle, nakrájela jsem je totiž na menší kousky. Výsledek byl vynikající, takže recept mohu určitě doporučit. Tyto brambory se hodí i třeba k zelenině, jsou totiž opravdu velice chutné blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept