Recept

Segedínský guláš po česku

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Segedínský guláš po česku 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9189
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
30 g Sádlo škvařené
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
10% Sodík 196 mg
42% Bílkoviny 24 g
Segedínský guláš po česku
  • Segedínský guláš po česku
  • 1
  • Segedínský guláš po česku
  • 2
  • Vložit obrázek

Segedínský guláš po česku postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme maso na kostky.

2

Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na sádle, přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme, okmínujeme a osmahneme.

3

Lehce podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Dle potřeby vodu doléváme, aby se nám maso nepřipeklo.Jakmile je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a dusíme do změknutí.

4

Ve větším hrnku si rozmícháme mouku se smetanou a přilijeme k masu. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku za stálého míchání povaříme.

5

K příloze podáváme houskový knedlík.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Segedínský guláš po česku
Papriku jsem nechala na sádle s cibulkou jen zpěnit, pak přidala maso, chvíli za stálého míchání orestovala a zalila. Zahustit se dá jak uvádí recept, ale lepší je zahustit klasickou jíškou a i tak doporučuji nechat dobře provařit. Někoho překvapí v ingrediencích česnek, ale já jsem zvyklá ho do segedínu dávat, ale jen malinko. Pokud je zelí moc kyselé, přidávám malinko cukru. Receptík hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept