Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9190

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín celý
350 g Krupky trhané
2 kávová lžička Majoránka
5 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
21% Sacharidy 75 g
51% Tuky 38 g
4% Sodík 84 mg
29% Bílkoviny 16 g

Krupník postup přípravy receptu:

1

Sušené houby propláchneme a předem necháme několik hodin namočené.

2

Pak je scedíme a nakrájíme najemno. Osolíme a podusíme.

3

Krupky propláchneme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Po uvaření scedíme.

4

Nakrájíme na kostky bůček, okmínejeme a vyškvaříme.

5

Vedle masa si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, krupky, utřený česnek se solí, opepříme a ochutíme majoránkou.

6

Dle potřeby rozředíme vývarem z hub.

7

Důkladně promícháme, přendáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě dočervena.

8

Podáváme se sladkokyselou okurkou či syrovým kysaným zelím.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání hub, asi 3 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept