Jednoduchý recept

Kapustová polévka

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kapustová polévka 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 92

Ingredience

100 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
500 g Kapusta hlávková
0,6 g Majoránka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Pepř černý mletý
13,3 g Polévkové koření
33,3 g Slanina vepřová
13,3 g Sůl
66,6 g Tuk
13,3 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 708kJ
4% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
54% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Kapustová polévka postup přípravy receptu:

1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru.

2

Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

3

Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.

4

Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině.

5

Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

6

Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kapustová polévka
Moc dobrý recept i popis na kapustovou polévku. Kdo ji má rád, ať vyzkouší.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept