Jednoduchý recept

Brambory plněné ementálem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory plněné ementálem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 920
Kategorie: Brambory

Ingredience

12 ks Brambory vařené ve slupce
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 743kJ
8% Sacharidy 29 g
37% Tuky 28 g
28% Sodík 551 mg
24% Bílkoviny 14 g
Brambory plněné ementálem

Brambory plněné ementálem postup přípravy receptu:

1

Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.

2

Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.

3

Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Brambory plněné ementálem
Brambory plněné ementálem dostanou každého milovníka sýrů. I já mám sýry moc ráda, takže jsem si tento recept prostě musela připravit a jídlo jsem si rozhodně neodepřela. Dávám pět hvězdiček a doporučuji. Jen si do brambory udělejte větší otvor, mně se tam moc náplně nevešlo a čím víc, tím líp. Brambory mají tendenci se trošku převracet a náplň může vytékat, takže je dobré je o sebe třeba opřít. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept