Recept

Polévka s vaječnou jíškou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Polévka s vaječnou jíškou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9225

Ingredience

10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
5 g Pažitka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
40 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 102 kcal
Kilojoule 426kJ
1% Sacharidy 5 g
10% Tuky 7 g
8% Sodík 157 mg
8% Bílkoviny 5 g

Polévka s vaječnou jíškou postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji rozšlehaným vejcem a dobře rozmícháme.

2

Potom vše zalijeme vodou, přidáme očištěnou, jemně nakrájenou zeleninu a uvaříme.

3

Polévku podle chuti osolíme a nakonec přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Polévka s vaječnou jíškou
Spěchala jsem, tak jsem uvařila tuto rychlou polévku, ale použila jsem vývar, který mívám do zásoby v mrazničce. Pokud bych se přesně držela receptu, tak by to byla jen voda se zeleninou a vaječnou jíškou, chyběla by chuť. No nevím...za sebe doporučit nemůžu. Komu nevadí nějaký kupovaný bujón, tak se dá použít.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept