Jednoduchý recept

Pizza - základní těsto II.

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Pizza - základní těsto II. 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 923

Ingredience

20 g Cukr krupice
10 g Droždí
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,896 kcal
Kilojoule 7 933kJ
108% Sacharidy 388 g
17% Tuky 13 g
34% Sodík 687 mg
118% Bílkoviny 67 g

Pizza - základní těsto II. postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme kvásek - do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme na teplém místě vzejít.

2

Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, vejce, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Lehce je posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout.

3

Dávka vystačí na 1 plech.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pizza - základní těsto II.
Dělávám pizzu z jiného těsta, z hladké mouky a bez vejce. Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale hned v úvodu jsem neměla odvahu dát sůl přímo k droždí do kvásku a tak jsem ji zamíchala do mouky. Dala jsem 1 lžičku, 1 špetka na půlkila mouky je docela málo. K mouce jsem pak při zadělávání přidávala více vody než uvádí recept, bylo jí málo. Dávka z 500 g mouky je na 2 plechy! Dělala jsem dvě velké kulaté pizzy, ale příště, pokud nějaké příště bude, bych raději těsto rozválela na celé 2 plechy, aby bylo ještě tenší. Množství droždí je odpovídající. Těsto se dá dobře rozválet přímo na papíře na pečení nebo na teflovové fólii na pečení. Používám ji už léta, jen se na ni nesmí krájet nožem. Aby fólie neklouzala na pracovní desce stolu, tak desku mírně navlhčíme vodou.
 
LIDUSKA1866@SEZNAM.CZ
Pizza - základní těsto II.
DĚKUJEME ŽE JSTE SE PODĚLILA O POZNATKY DÍKY VÁM SE UŽ URČITĚ POVEDE !!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept