Pizza - základní těsto II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza - základní těsto II.
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 923 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 388g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 868,2mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza - základní těsto II. postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme kvásek - do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | Mezitím si do mísy prosijeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, vejce, zbytek vody a vypracujeme hladké těsto. Lehce je posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. |
3 | Dávka vystačí na 1 plech. |
Poznámka
1
Dělávám pizzu z jiného těsta, z hladké mouky a bez vejce. Chtěla jsem vyzkoušet tento recept, ale hned v úvodu jsem neměla odvahu dát sůl přímo k droždí do kvásku a tak jsem ji zamíchala do mouky. Dala jsem 1 lžičku, 1 špetka na půlkila mouky je docela málo. K mouce jsem pak při zadělávání přidávala více vody než uvádí recept, bylo jí málo. Dávka z 500 g mouky je na 2 plechy! Dělala jsem dvě velké kulaté pizzy, ale příště, pokud nějaké příště bude, bych raději těsto rozválela na celé 2 plechy, aby bylo ještě tenší. Množství droždí je odpovídající. Těsto se dá dobře rozválet přímo na papíře na pečení nebo na teflovové fólii na pečení. Používám ji už léta, jen se na ni nesmí krájet nožem. Aby fólie neklouzala na pracovní desce stolu, tak desku mírně navlhčíme vodou.
DĚKUJEME ŽE JSTE SE PODĚLILA O POZNATKY DÍKY VÁM SE UŽ URČITĚ POVEDE !!