Zdravý recept

Květáková polévka s krupicí

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Květáková polévka s krupicí 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 9240

Ingredience

1 ks Květák
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 657kJ
5% Sacharidy 17 g
85% Tuky 64 g
39% Sodík 776 mg
20% Bílkoviny 11 g

Květáková polévka s krupicí postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na malé růžičky a spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.

2

Do vroucího vývaru zavaříme krupici rozmíchanou s malým množstvím studené vody a vaříme, až je krupice i zelenina měkká.

3

Nakonec do polévky zašleháme vejce a necháme srazit. Dle chuti dosolíme a doplníme najemno nakrájenou petrželkou.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Květáková polévka s krupicí
Tuto polévku mám spojenou s dětstvím smile Je jemná a sytivá. A i když jsme doma už všichni dospělí, občas si ji s chutí dáme i nyní. Doporučuji love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept