Ražniči z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z brambor
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9250 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Brambory |
40 g | Celer bulvový |
40 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mrkev kořen |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
40 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 871,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ražniči z brambor postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a papriky očistíme, krátce povaříme a nakrájíme na kousky. Brambory, omytá rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. |
2 | Na jehlu napichujeme střídavě zeleninu a brambory, posypeme drceným kmínem a nasekanou petrželkou a pokapeme máslem. |
3 | Dáme upéci do trouby. Ražniči můžeme také připravit na grilu nebo v alobalu. |