Polévka rajčatová po americku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka rajčatová po americku
Polévka rajčatová po americku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9257 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Brambory |
40 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Hrášek |
1 špetka | Majoránka |
10 g | Máslo čerstvé |
20 g | Paprikové lusky čerstvé |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 453,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hrášek, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka rajčatová po americku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata a papriky nakrájíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhaný celer, na kostičky nakrájené brambory, hrášek a celý česnek. |
2 | Vše uvaříme s máslem a kořením doměkka. Polévka má být hustá. |