Hovězí na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na celeru
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
20 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 92,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí na celeru postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky a spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme. |
2 | Očištěný celer nakrájíme na kostičky a dáme dusit k masu. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a ještě povaříme. |