Štěpánská sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěpánská sekaná
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9261 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
10 g | Cibule |
100 g | Hovězí libové |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pažitka |
5 g | Petržel - nať |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
20 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 456,8mg |
Draslík | 838,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí libové, Kmín celý, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěpánská sekaná postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí a vepřové maso umeleme a přidáme máčenou housku, sekanou petrželku, vejce, strouhanku a sůl. Dobře propracujeme. |
2 | Z těsta utvoříme obdélník, naplníme jej míchanými vejci, posypeme nasekanou pažitkou a stočíme. |
3 | Sekanou vložíme na vymazaný pekáč, podlijeme vývarem z kostí a upečeme. Při podávání pokrm posypeme drceným kmínem. |
Dobrá sekaná, zajímavá na řezu. Ochucená byla dobře, hodnotím kladně.