Játra na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játra na houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9266 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
200 g | Játra telecí |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 339,6mg |
Draslík | 434,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játra na houbách postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájená játra, kmín, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | K poloměkkým játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dodusíme. |
3 | Hotový pokrm osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě krátce povaříme. |